Keressen minket bizalommal!   +36 42 561 065   +36 30 326 0668
nyirchem@t-online.hu
2023-01-30 15:47:00

A Nyíregyházi Egyetem és az ABZ Drone Kft. együttműködésében 2023 januárjától újabb képzési helyszínnel bővül a növényvédelmi permetező drónpilóták oktatása. Az észak-alföldi régióban a Nyíregyházi Egyetemen is lehetőség nyílik a drónpilóták képzésére, mely képzés 2023. március 13-án indul.

Az utóbbi években a dróntechnológia robbanásszerű fejlődése figyelhető meg, így a permetező drónok számtalan előnnyel bíró használata is térhódítás előtt áll. A technológiának köszönhetően akár kevesebb növényvédő szert és vízmennyiséget is elegendő a területre kijuttatni, ezzel pedig nem csak a környezet védjük, de jelentős költségeket is megtakaríthatunk. A permetező drónok a precíziós technológiát alkalmazó gazdálkodásba is beilleszthetők, mivel segítségükkel a területen belüli célzott foltkezelések és differenciált tápanyagkijuttatás is egyszerűbben megvalósíthatók.

A permetező drónok alkalmazása azonban kizárólag megfelelő elméleti és gyakorlati tudás birtokában lehetséges. Az ABZ Drone ezért egy komplex képzés keretében adja át mindazt a tudást a pilóták számára, amely birtokában kellő magabiztossággal, magas szakmai tudással kezdhetik meg a növényvédőszerek drónos kijuttatását.  

Az ABZ Drone a hazai drónozást piacvezetőként támogatva célul tűzte ki, hogy a mezőgazdaság hatékonyság növelése érdekében a Nébih által akkreditált, magas színvonalú képzését minél több érdeklődő számára elérhetővé tegye, így Magyarországon ezúttal az északi-keleti régióból érkező résztvevők is elvégezhetik a képzést. Az együttműködésnek köszönhetően a Nyíregyházi Egyetem magas szinten képzett oktatói, kutatói és szakemberi is részt vállalnak az oktatásban, míg a képzés szervezésért és lebonyolításáért az ABZ Drone Kft. szakértői csapata felel.  

A képzésről, illetve a jelentkezésről további információkért keresse a NYE Régiós Képzési, Továbbképzési és Felnőttképzési Irodát (KTFI) elérhetőségeiken: a kesmarki.krisztina@nye.hu e-mail címen várjuk, hogy segíthessük döntését!

 

A NÖVÉNYVÉDELMI DRÓNPILÓTA szakképesítés azonosító száma 08104005. 

Az ABZ Drone Kft. felnőttképzési intézmény nyilvántartási száma: E/2022/000062

Info: https://abzdrone.com/novenyvedelmi-dronpilota/

vissza